Thursday, November 22, 2012

Jalan2 'Jelajah' JAKARTA - Metro Tanah Abang

... 2nd day. Jom shopping!
Sempat bergambar di hadapan pintu Ibis Arcadia sementara menunggu 'TAKSI' datang. Hehehe...


Metro Tanah Abang...
'Heaven' untuk kaum wanita especially... sbb barang yg dijual di sni kebanyakannya adalah barang2 untuk wanita! Ada telekung sulam, kebaya sulam, kain ela, kain lace, kain chiffon & segala jenis kain lagi. Seriously, semuanya sangat cantik & murah! Aku pn 'terbeli' 6 pasang kain lace! Blouse n tshirt jangan cakap la! Hehehe...

Datang sni mmg btl2 jadi JUATAWAN! Jgn tk caya dlm beg tu bawak duit 10 JUTA! [tapi juta rupiah je la! Hehehe...]




Jangan tk caya... kt Tanah Abang pn ada jual kambing! Hahaha...


Still kt area Tanah Abang. Just terfikir klu pemilik motosikal yg kt tengah2 tu tiba2 ada emergency... mcm mna la dia nk kuarkn motosikal dia tu kn?!



Kt depan kedai 'border lace'. Belikan border lace kiriman adik, Farah Nazlin...


Kain lace mmg murah gila kt sna! Kebanyakknnya mmg tgh sale... 4 meter cuma 39,000! Cuba la 'convert'kn! Gila tk?! Itu yg aku 'terbeli' smpi 6 pasang kain lace tu! Nk buat apa pn aku tk tau! Hahaha...


Dh penat 'menyoping' br balik! Hehehe...
Bergambar kt dalam kenderaan yg paling popular di Jakarta iaitu BAJAI...


Ni la dia BAJAI...


Blk shopping terus lunch di Restoren Indonesia tk jauh dr hotel penginapan! Punya banyak menu... smpi pening2 kepala bdk Airyl nk pilih menu! Sudahnya 'french fries' je! Hahaha...


Menu utamanya NASI GORENG GILA... sbb rasanya yg mmg pedas gila! Terbaik!

1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...