Wednesday, August 10, 2016

KHASIAT AYAM HITAM DALAM HERBA MAHARANIHERBA MAHARANI diiktiraf HALAL oleh Pertubuhan IFANCA [China Islamic Association, salah satu Badan Islam Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM].

Diiktiraf sebagai 'Spesis Ubat Herba yang Terpelihara' pada tahun 1998.

Menggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya. Pati ayam hitam dikenali sebagai Bai Feng Wang.

Produk Keluaran Beijing TongRenTang - TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun - Merupakan pembekal tunggal ubat2an kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qin. 
TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai 'Produk Terkenal di China' pada tahun 1994.

Ayam hitam ini digunakan sebagai amalan traditional oleh orang Cina, Melayu dan Indonesia. Khasiat ayam hitam ini sebenarnya sangat banyak untuk wanita yg telah berkahwin dan terutamanya yg telah melahirkan anak.

Ayam hitam ini memang hitam [hitam legam]. Ini kerana daging, bulu, kaki, mata, paruh dan kulit semuanya hitam! Tulang ayam ini juga sedikit kehitaman dan berbeza skali dengan ayam bandar atau ayam kampung. 

Kalau ayam hitam ini di Malaysia semuanya hitam tapi di China ayam ini mempunyai bulu yg putih melepak bak salji. Di China ayam ini dikenali sebagai White Pheonix.

Walaupun ayam hitam ini digunakan utk mengubati masalah wanita, kitaran haid tak teratur, amalan semasa pantang bersalin tapi ayam ini mempunyai khasiat yg lain juga.
 

Lain2 khasiat ayam hitam dalam Herba Maharani Te Zhi Bai Feng Wang ini adalah:


■ Melegakan sakit pinggang, sendi n lutut

■ Melegakan migrain n angin dalam badan

■ Menguatkan hati n buah pinggang

■ Melegakan asma

■ Menyelesaikan masalah buasir

■ Mencantik, menegang n melicinkan kulit

■ Menaikkan seri muka

■ Menegangkan payudara

■ Menghilangkan kelesuan n muka pucat

■ Melambatkan proses menopous

■ Menguatkan antibodi n imunisasi

■ Melancarkan peredaran darah

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...