Kek Batik sedia untuk dimasukkan ke dalam peti sejuk. Mohon abaikan 'model' itu! Huhuhu.. |
BAHAN-BAHAN:
- 250 gram biskut marie Munchys
- 200 gram Milo
- 250 gram Buttercup
- 3 sudu makan serbuk koko
- 1 sudu Nescafe
- ½ tin susu pekat manis Dairy Champ
- ½ cawan susu segar Dutch Lady
CARA-CARA MENYEDIAKAN:
- Cairkan Buttercup di dalam kuali atas api yang kecil.
- Setelah cair masukkan susu pekat, susu segar dan Milo sedikit demi sedikit. Kacau sehingga sebati.
- Kemudian masukkan serbuk koko dan Nescafe. Kacau tanpa henti sehingga halus dan tidak berketul.
- Masukkan biskut marie yang telah dipatah2kan.
- Gaul sehingga mendidih sedikit dan padamkan api.
- Tuang ke dalam loyang dan mampatkan. Masukkan ke dalam peti sejuk selama 2 jam.
- Setelah keras dan sejuk bolehlah dipotong dan dimakan.
Sumber: Google.. |
No comments:
Post a Comment