Monday, August 13, 2012

GARAM BULUH


Garam merupakan bahan yang diperlukan dalam kehidupan seharian, jadi memilih dan mengambil garam yang terbaik adalah sangat penting. Kesihatan sekeluarga adalah tanggungjawab kita!

Akan tetapi, garam buatan zaman moden mengandungi 99% natrium klorida [NaCl] dan bersifat asid. Ia mengalami kehilangan elemen mikro dalam proses pengilangan dan mengandungi aditif.

Dr. Numada Isgimu, Pengerusi Composite Medical Association, Jepun menyatakan NaCl adalah punca utama penyakit tekanan darah tinggi.

Oleh itu, adalah amat bahaya jika garam buatan digunakan dengan banyak.

Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder adalah 100% diperoleh daripada sumber semulajadi. Ia bersifat alkali [pH 10.5-11.0] dan mengandungi 70 - 80 bahan mineral dan elemen mikro. Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder:
- Kaya dengan bahan-bahan mineral dan elemen mikro iaitu magnesium, kalsium dan kalium yang membantu mengekalkan keseimbangan ion badan.
- Garam bersifat alkali dan dapat menyeimbangkan pH badan supaya cenderung kepada beralkali lemah.
- Mengekalkan keseimbangan nutrien badan dan mempertingkatkan kadar metabolisme.

Cara penggunaan:
Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder sesuai digunakan sebagai bahan perasa dalam masakan untuk menambah rasa sedap sayuran, lauk pauk dan sebagainya...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...